Blinit Esikko

2,5 dl rasvatonta maitoa
2,4 dl vettä
1,5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl tattarijauhoja
0,5 dl ruisjauhoja
0,5 pussia kuivahiivaa
0,5 tl suolaa
1 rkl kirkastettua voisulaa
2 munaa
Lämmitä maito+vesi, lisää siihen kaikki kuiva-aineet yhteen sekoitettuna ( kaikki jauhot, hiiva, suola+ voisula).

Taikinaa käytetään lämpimässä paikassa väh. 6h, sitten se laitetaan kylmään, jotta käyminen pysähtyy varmasti.

Jäähtyneeseen taikinaan sekoitetaan munankeltuaiset.

Kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset lisätään kahdessa erässä.

Paistetaan miedolla levylläö voissa, etteivät pala ja kypsyvät hyvin.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 92 grammaa

Esikko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 87g30kcal2.7g4.3g0.1g0g
Vesi87g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 35g120kcal3.6g24.5g0.4g1.2g
Tattarijauho, Myllynparas56g190kcal7.3g37.8g1g3g
Ruisjauho, 1 dl12g39kcal1.3g7.8g0.3g1.7g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g2.1g0kcal0g0g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g3.5g26kcal0g0g2.8g0g
Kananmuna kuoreton 39g55kcal4.8g0.1g3.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana644g919kcal39.4g149g17g11.8g
Valittu annoskoko322g459kcal19.7g74.5g8.5g5.9g
Annoskoko puolitettuna161g230kcal9.9g37.3g4.3g3g
Arvot/100g100g143kcal6.1g23.1g2.6g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=270363