Juuressose

1. Kuori ja paloittele juurekset.

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää suola.

Keitä lanttu- ja porkkanapaloja n. 5 minuuttia.

Lisää perunat kiehuvaan veteen ja keitä juurekset aivan kypsiksi, ettei soseeseen jää paakkuja.

Jätä keitinliemi juuresten joukkoon.

Soseuta juurekset.

Lisää maito, rasva ja sokeri.

Kuumenna sose vielä ja tarjoa puolukkaisten jauhelihapihvien kanssa.

Pirkkaresepti: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 368 grammaa

Elsax
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 55g16kcal0.5g2.5g0.2g1g
Porkkana 44g14kcal0.3g2.4g0.1g1.1g
Peruna, vanha, kuorittu 88g67kcal1.6g13.6g0.2g0.9g
Vesi, vesijohtovesi 109g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g1.1g0kcal0g0g0g0g
Maito, Kevyt22g10kcal0.7g1.1g0.3g0g
Voi 3.1g22kcal0g0g2.5g0g
Sokeri 0.4g1.8kcal0g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana644g262kcal6.2g40g6.6g6g
Valittu annoskoko322g131kcal3.1g20g3.3g3g
Annoskoko puolitettuna161g66kcal1.6g10g1.7g1.5g
Arvot/100g100g41kcal1g6.2g1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=279644