Kesäkurpitsakeitto

600 g kesäkurpitsaa
2 dl purjoa
1 rkl voita
7 dl vettä
1-2 kpl kasvisliemikuutio
100 g (maustettua) tuore-/sulatejuustoa
1 dl (ruoka) kermaa
1 kpl valkosipulin kynttä murskana
Ripaus basilikaa tai timjamia, tai molempia
Ripaus mustapippuria

Huuhdo kurpitsa(t), ja jos tahdot poistaa kuoret, poista ne.
Hienonna purjo ja kuutioi kurpitsa.

Laita kattilaan jossa on jo voi.
Lisää kasvisliemikuutiot ja vesi, hauduttele noin 20 min kannen alla.

Lisää juusto (kuutioina), mausteet (ja kerma) ja anna juuston sulaa.

Ota liedeltä ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi.

Tarkista maku, lisää jos on tarpeen, pippuria ja suolaa.

Alkuperäinen resepti: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 430 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 113g20kcal0.6g2.8g0.5g0.8g
Purjosipuli 38g8.6kcal0.7g0.9g0.1g0.8g
Voi 2.6g19kcal0g0g2.1g0g
Vesi150g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio, 1kpl, Rainbow0.5g1.2kcal0g0g0.1g0g
Tuorejuusto ruohosipuli Creme Bonjour9g28kcal0.3g0.4g2.8g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.4g0.4kcal0g0.1g0g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)9g15kcal0.3g0.3g1.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana645g185kcal3.8g9g14g3.4g
Valittu annoskoko323g93kcal1.9g4.5g7g1.7g
Annoskoko puolitettuna161g46kcal1g2.3g3.5g0.9g
Arvot/100g100g29kcal0.6g1.4g2.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=367485