Suklaa-tuorejuustokakku

Leikkaa halkaisijaltaan noin 20-25 cm:n irtopohjavuokaan pohjan kokoinen leivinpaperipala.

Hienonna keksit.

Sulata voi ja sekoita joukkoon keksinmurut.

Painele seos vuoan pohjalle.

Valmista täyte: Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.

Sulata 200 g suklaata vesihauteessa ja anna jäähtyä.

Rouhi loput 50 g suklaata.

Purista liivatelehdistä liika vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan veteen.

Sekoita tuorejuuston joukkoon liivate, sulatettu ja rouhittu suklaa, sokeri, vanilliinisokeri ja keltuaiset.

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.

Vaahdota kerma.

Yhdistä molemmat vaahdot tuorejuustoseokseen.

Kaada täyte vuokaan ja peitä vuoka alumiinifoliolla.

Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Irrota kakku vuoasta, nosta tarjoiluastiaan ja koristele suklaakiehkuroilla ja marjoilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Tuija2010
AineksetMääräEnergiaPHRK
Domino keksi, 1kpl=65kcal=14g524g2514kcal27.8g335.1g120.4g5.2g
Flora kevyt culinesse (Unilevel), annos 500g150g688kcal0.7g0.7g76.3g0.1g
Leivontasuklaa, tumma (Fazer), annos 5g748g4189kcal59.8g276.8g314.2g0g
Philadelphia tuorejuusto 200g598g1526kcal35.3g19.2g143g0g
Sokeri 191g775kcal0g190.7g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu359g452kcal39.5g1.1g32.3g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka15g60kcal0g14.8g0g0g
Liivate 12g42kcal10.2g0g0g0g
Vesi45g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl598g2035kcal12g18g209.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6480g24560kcal370.6g1712.8g1791.4g10.6g
Valittu annoskoko3240g12280kcal185.3g856.4g895.7g5.3g
Annoskoko puolitettuna1620g6140kcal92.7g428.2g447.9g2.7g
Arvot/100g100g379kcal5.7g26.4g27.6g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=172664