Jauhelihapullat/-pihvit Maidoton, Munaton

Lihapullat/-pihvit

1½ dl (100g) korppujauhoja
1 dl (100g) Ruoka kasvirasvasekoite 15% (Keiju/Nordic)
2 dl vettä
2 tl oreganoa, kuivattu
2 tl timjamia, kuivattu
1½ tl hien.

ruususuolaa
1 (75g) hienonnettua sipulia
3-4 (20g) valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 rkl Kylmäpuristettua Luomu rypsiöljyä
3-5 rouhaisua pippurisekoitusta myllystä
1 tl maustepippurirouhetta/ -jauhetta

1) Mittaa korppujauhot ja nesteet astiaan turpoamaan n. 5 minuutiksi
2) sekoita joukkoon mausteet
3) Kuullota sipulisilput rypsiöljyssä; jäähdytä hieman
4) Sekoita jauheliha muiden aineiden kanssa tasaiseksi massaksi
5) Anna seoksen vetäytyä jääkaapissa n. tunnin
6) Sekoita ja maista suolaisuus.

(ellet voi maistaa raakaa lihapullataikinaa, paista seoksesta pieni koelihapulla)

Laita uunipellin päälle leivin- tai paistopaperi.

Pyörittele seoksesta 25-30 lihapullaa tai litistä ne pihveiksi paperoidulle uunipellille.

Paista pullat/pihvit uunissa 180 asteessa n. 20 minuuttia.

Voit nauttia ne heti perunan tai uunijuuresten kanssa, mutta voit myös pakastaa jäähtyneet pullat.

Reseptistä tulee n. 27 annosta ja yksi annos painaa n. 45 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 1866g4246kcal354.5g0g317.2g0g
Korppujauho (Myllyn Paras)267g986kcal37.1g193.3g6.7g10.9g
Keiju ruoka kasvirasvasekoite 15 % (Keiju), annos 200g267g427kcal2.1g16g40g0g
Vesi533g0kcal0g0g0g0g
Oregano, kuivattu 2.7g8.1kcal0.3g0.6g0.3g1.1g
Timjami 2.7g7.5kcal0.2g0.7g0.2g1g
Sipuli (kuorittu)200g54kcal2.6g9.6g0.4g3.4g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 36g318kcal0g0g36g0g
Maustepippuri, annos 1g13g0.4kcal0g0g0.1g0g
Valkosipuli 53g58kcal4.2g8.7g0.3g1.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6480g12208kcal802g457.8g802.4g35g
Valittu annoskoko3240g6104kcal401g228.9g401.2g17.5g
Annoskoko puolitettuna1620g3052kcal200.5g114.5g200.6g8.8g
Arvot/100g100g188kcal12.4g7.1g12.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=313549