Jamien karpimpi suklaakakku

4 tl hermesetas makeutusainetta nesteenä (tai 200g sokeria)
200 g voita
150 g mantelijauhetta
4 rkl vehnäleseitä
2 tl psylliumia
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl kahvijuomaa

Täyte
1 dl kermaa + 1 dl kermaa/creme fraichea
½ tl vanilliinisokeria
100g mansikoita/raparperiä/jotain)

Suklaakastike
100 g tummaa suklaata (81% Lidlistä)
100 g voita
1 dl kermaa

Vaahdota makeutusaine, rasva ja munat, lisää yhteen sekoitetut kuivat aineet, sekoita joukkoon vielä kahvi.

Kaada taikina hyvin voideltuun pitkulaiseen kakkuvuokaan (pienehkö pyöreäkin käy hyvin).

Paista 225C noin 15-20 min (ole tarkkana ettei kärähdä!)

Jaa jäähtynyt kakku pituussuunnassa 2 osaan, väliin mansikoita ja vaahdotettu kerma, johon on lisätty vanilliinisokeri.

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa, sekoita voi pienissä erissä suklaaseen, lisää lopuksi kerma.

Sekoittele hetken, suklaaseos paksuuntuu jäähtyessään.

Kaada kakun päälle ja nakkaa kylmään odottelemaan tarjoilua.

alkuperäinen ohje @ karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 130 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hermesetas -neste6.3g0kcal0g0g0g0g
Voi 94g682kcal1.1g0.4g76.5g0g
Manteli 47g290kcal11.3g3.1g25.4g3.4g
Vehnälese 3.8g8.6kcal0.5g0.6g0.2g1.4g
Psylliumkuitu, annos 6g3.1g1.6kcal0g0g0g2.6g
Kaakaojauhe sokeroitu 3.8g16kcal0.2g2.9g0.4g0g
Kahvijuoma, keskiarvo 9g0.3kcal0g0g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 94g311kcal1.9g2.8g32.9g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.8g3.1kcal0g0.8g0g0g
Tumma suklaa 81% (Lidl), annos 13g31g162kcal3.1g7.1g13.4g0g
Raparperi 31g11kcal0.2g1.7g0g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana650g2969kcal36.6g38.8g297.6g15.6g
Valittu annoskoko325g1485kcal18.3g19.4g148.8g7.8g
Annoskoko puolitettuna163g742kcal9.2g9.7g74.4g3.9g
Arvot/100g100g457kcal5.6g6g45.8g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=196905