Bouillabaisse

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Kuori ja suikaloi selleri.

2. Kuullota kasviksia isossa kattilassa miedolla lämmöllä vajaa 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon tomaattipyree.

Kaadakattilaan vesi ja lisää mausteet, kuumenna kiehuvaksi.

3. Lisää paloiteltu puna-ahven ja keitä hiljalleen, miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Lisää jäiset katkaravut ja valutetut simpukat.

Kiehauta ja nosta pois liedeltä.

Mausta valkoviinillä tai sitruunan mehulla.

Tarjoa keiton kanssa vaaleaa leipää.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 724 grammaa

Vihre
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli 117g35kcal1.5g5.6g0.2g2g
Vesi, vesijohtovesi 1687g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 9g80kcal0g0g9g0g
Mustapippuri 4.5g13kcal0.5g1.7g0.1g1.2g
Timjami 20g57kcal1.8g5.5g1.5g7.5g
Purjosipuli 174g40kcal3.2g4.2g0.3g3.7g
Valkosipuli 14g15kcal1.1g2.2g0.1g0.3g
Täysmehu, sitruunatäysmehu, laimentamaton 101g22kcal0.3g1.6g0g0.1g
Juuriselleri 119g38kcal1.5g5.5g0.2g3.7g
Tomaattisose tomaattipyree 96g73kcal4.3g12.3g0.2g1g
Puna-ahven savustettu 450g506kcal75.6g0g22.5g0g
Katkarapu 264g181kcal38.2g0g2.9g0g
Sinisimpukka vedessä 202g180kcal31.6g3.8g4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6516g2477kcal319.2g84.8g82g39g
Valittu annoskoko3258g1238kcal159.6g42.4g41g19.5g
Annoskoko puolitettuna1629g619kcal79.8g21.2g20.5g9.8g
Arvot/100g100g38kcal4.9g1.3g1.3g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=64203