Thai-katkarapukeitto

5 dl kanalientä
2 rkl makeaa soijakastiketta
1 kesäkurpitsa (pieni)
1 keltainen paprika
1 limetin mehu
pala tuoretta inkivääriä
50 g nuudeleita (pika)
180 g katkarapuja
2 dl kookosmaitoa

Kuumenna kattilassa kanaliemi ja soijakastike.

Pese kesäkurpitsa ja paprika ja leikkaa pieniksi kuutioiksi ja lisää ne kattilaan.

Lisää limetin mehu.

Kuori ja raasta pala inkivääriä ja lisää keittoon.

Anna kiehua miedolla lämmöllä 5-10 min.

Lisää nuudelit ja kookosmaito.

Anna kiehua pari minuuttia.

Lisää katkaravut ja kuumenna.

(Käytin jäisiä katkoja kun unohdin sulattaa ja laitoin kookosmaidon ja katkat samaan aikaan kattilaan ja annoin lämmetä/kiehua 1-2 min ja sitten nuudelit ja 2min lisää).

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 261 grammaa

Merihevonen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Fond du chef kana (Knorr), annos 28g8.8g5.3kcal0.2g0.4g0.6g0.1g
Ketjap Manis makea soijakastike (Pirkka), annos 150g6.6g12kcal0.2g2.8g0g0g
Kesäkurpitsa zucchini 94g17kcal0.5g2.3g0.4g0.7g
Paprika keltainen 72g22kcal0.7g3.7g0.1g1.4g
Sitruuna kuorittu 9g3.9kcal0.1g0.2g0.1g0.3g
Inkivääri, tuore, silputtu1.3g1kcal0g0.2g0g0g
Riisinuudeli Aroi (punnittu kuivana)16g56kcal1.3g13.3g0g0g
Katkarapu 56g39kcal8.1g0g0.6g0g
Kookosmaito (Santa maria), annos 200g63g119kcal1.9g1.9g11.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana653g549kcal26g49.6g26.2g5g
Valittu annoskoko326g275kcal13g24.8g13.1g2.5g
Annoskoko puolitettuna163g137kcal6.5g12.4g6.6g1.3g
Arvot/100g100g84kcal4g7.6g4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=275936