Monnen kaalipata

Suikaloi kaali, viipaloi porkkanat puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja silppua sipuli.

Mittaa ison kattilan pohjalle vesi ( 4- 6 dl ). Lisää kiehuvaan veteen vähitellen kaalisuikaleet.

Kääntele välillä kauhalla.

Kun kaali alkaa pehmetä, lisää porkkanat, riisi ( 1 dl ) ja suola.

Sekoita hyvin ja pane kattilan päälle kansi.

Anna hautua noin 20-30 min. Ruskista sillä aikaa jauheliha ja kuullota sipuli paistinpannulla.

Lisää jauheliha, sipulit ja siirappi ( 4rkl ) sekä mustapippuria ( 1tl) ja meirami ( 4 tl ) padan joukkoon.

Anna kiehua vielä väh. 5 min. Tarjoile esim.

puolukkahillon / -survoksen kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 290 grammaa

Jojostop
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali188g40kcal2.3g6.4g0.4g3.9g
Porkkana, keskikokoinen 65g14g3.9kcal0.1g0.8g0g0.4g
Puuroriisi9g32kcal0.5g6.8g0.2g0.2g
Sipuli (kuorittu)33g8.9kcal0.4g1.6g0.1g0.6g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 75g171kcal14.3g0g12.8g0g
Siirappi 7.5g23kcal0g5.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana653g555kcal35.2g42.4g27g10.2g
Valittu annoskoko326g277kcal17.6g21.2g13.5g5.1g
Annoskoko puolitettuna163g139kcal8.8g10.6g6.8g2.6g
Arvot/100g100g85kcal5.4g6.5g4.1g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=399318