Keftedes

500 g lampaan- tai naudanjauhelihaa
2 rkl oliiviöljyä
2 kuutioitua sipulia
reilu desi korppujauhoja
1-2 rkl minttua
1½ dl punaviiniä
1 muna
suolaa
pippuria

Paistamiseen:
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl jauhoja
4 rkl viiniä

Kaada viini korppujauhojen päälle ja anna vetäytyä n. 10 min. Purista ylimääräinen neste pois.

Hauduta sipulia öljyssä, kunne se pehmenee.

Sekoita kaikki ainekset hyvin.

Muotoile taikinasta (pieniä) lihapullia, jauhota ne ja paista pannulla oliiviöljyssä.

Pirskottele paiston loppuvaiheessa vielä viiniä lihapullien päälle.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 272 grammaa

Lilli91

Lilli91 sanoi...

Minttua kannattaa laittaa ihan rohkeasti, itse laitoin 1 rkl eikä maistunut kyllä yhtään.

keskiviikko 27.02.2013 klo 19:05

AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1501g2492kcal285.3g0g150.1g0g
Sipuli (kuorittu)601g162kcal7.8g28.8g1.2g10.2g
Minttu, tuore (-), annos 1g3g1.3kcal0.1g0.3g0g0.2g
Punaviini 601g423kcal1.9g1.2g0g0g
Kananmuna kuoreton 180g257kcal22.5g0.5g18.5g0g
Suola, annos 3g3g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 165g1461kcal0g0g165.2g0g
Korppujauho 210g770kcal22g157.4g2.2g11.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6528g11133kcal679.2g376.4g674.4g43g
Valittu annoskoko3264g5566kcal339.6g188.2g337.2g21.5g
Annoskoko puolitettuna1632g2783kcal169.8g94.1g168.6g10.8g
Arvot/100g100g171kcal10.4g5.8g10.3g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=342489