Vappu Pimiän ranskalainen suklaakakku

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai mikrossa.

Vatkaa sokeri ja kananmunat vaahdoksi.

Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaa-voiseokseen muna-sokerivaahto.

Kääntele mukaan vielä varovasti vehnäjauhot.

Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun irtopohjavuokaan.

Paista uunin keskitasolla 220 asteessa noin 12-15 minuuttia (riippuen vuoan koosta).

Kakku saa jäädä keskeltä valuvan kosteaksi.

Koristele tomusokerilla.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 102 grammaa

Malluskaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Taloussuklaa, Fazer642g3304kcal25g359.3g192.5g34g
Voi 642g4654kcal7.6g2.6g521.6g0g
Sokeri 545g2214kcal0g544.8g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu706g889kcal77.6g2.1g63.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 730g2504kcal74.4g510.9g8.8g25.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6528g27130kcal369.2g2839.4g1572.8g119g
Valittu annoskoko3264g13565kcal184.6g1419.7g786.4g59.5g
Annoskoko puolitettuna1632g6783kcal92.3g709.9g393.2g29.8g
Arvot/100g100g416kcal5.7g43.5g24.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=438834