Kevyemmät lihapullat

1dl korppujauhoja
2dl kevyt kermaviiliä (Valio3,5%)
1 kananmuna
400g jauhelihaa HK:n kevyt paistijauheliha 7%
1 keskikokoinen sipuli
1 tl suolaa
1/2 tl maustepippuria
ripaus valkopippuria
maun mukaan valkosipulijauhetta
1,5 tl paprikajauhetta

Valmistus:

Laita uuni päälle 225 asteeseen.

Kaada kermaviili taikinakulhoon.

Sekoita mausteet hyvin kermaviilin sekaan.

Lisää seokseen korppujauhot hyvin sekoittaen.

Tämän jälkeen lisää muna ja jauheliha (käsin).

Hienonna sipuli pieneksi ja lisää joukkoon.

Pyörittele jauhelihapalleroita vedellä kostutetuissa käsissä pelille.

Kypsennä uunin keskitasossa noin 15-25min.

Huom.

Kevyt jauhelihasta tehdyistä lihapullista ei tule tumman ruiskeita, vaan ne jäävät melko haaleiksi.

Hyvää tuli kuitenkin ja kevyempää!

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 34 grammaa

Noppe86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paistijauheliha, Rasvaa 7% vähärasvainen1623g2255kcal308.3g0g113.6g0g
Korppujauho (Myllyn Paras)406g1501kcal56.4g294.1g10.1g16.6g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)811g527kcal26g38.9g28.4g0g
Kanamuna, paistettu (pirkka)203g446kcal26.6g1g37.7g0g
Sipuli (kuorittu)203g55kcal2.6g9.7g0.4g3.4g
Paprikajauhe 2g6.5kcal0.3g0.4g0.3g0.8g
Valkosipulijauhe, annos 3g2g7kcal0.2g1.5g0.1g0g
Maustepippuri, annos 1g2g0.1kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 0.8g2.3kcal0.1g0.3g0g0.2g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6528g9600kcal841g691.8g381.2g42g
Valittu annoskoko3264g4800kcal420.5g345.9g190.6g21g
Annoskoko puolitettuna1632g2400kcal210.3g173g95.3g10.5g
Arvot/100g100g147kcal12.9g10.6g5.8g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=94867