Vichy-valkosipulikurkut

500 g avomaan kurkkuja
3 dl (300g) Saskia-kivennäisvettä
1,5 dl (150g) väkiviinaetikkaa
1 dl (85g) sokeria
½ tl (2,5g) suolaa
½ tl sinapinsiemeniä
2 (8g) valkosipulin kynttä
Tilliä, tuoreena ja maun mukaan

1. Avomaan kurkut kuoritaan ja siivutetaan.

2. Väkiviinaetikka ja kivennäisvesi sekoitetaan keskenään.

Muut aineet lisätään.

(Valkosipulin kynnet leikataan muutamaan osaan ja tilli leikataan silpuksi)
3. Siivutettujen lurkkujen joukkoon lisätään vasi-mausteseos.

4. Sekoitetaan ja pannan viileään/jääkaappiin maustumaan seuraavaan päivään.

5. Kurkut nautitaan kaikkien mahdollisten ruokien lisukkeena.

6. Nestettä ei kuitenkaan juoda.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kurkku 100g150g15kcal0.9g2.1g0.2g1.1g
Sokeri 26g104kcal0g25.5g0g0g
Saskia/vähänatrium kivennäisvesi/1.5L90g0kcal0g0g0g0g
Väkiviinaetikka 45g15kcal0g0.2g0g0g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Sinapinsiemen, annos 3g0.8g0.3kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 2.4g2.6kcal0.2g0.4g0g0.1g
Tilli, tuore 12g3.6kcal0.4g0.1g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana654g280kcal3g56.6g0.6g3g
Valittu annoskoko327g140kcal1.5g28.3g0.3g1.5g
Annoskoko puolitettuna164g70kcal0.8g14.2g0.2g0.8g
Arvot/100g100g43kcal0.5g8.7g0.1g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=310108