Mississipiläinen mud pie

1.Taikina: Siivilöi jauhot ja kaakaojauhe kulhoon ja nypi voi joukkoon, kunnes saat pehmeää taikinaa.

Lisää vesi.

Kääri taikina tuorekelmuun ja pane 15 minuutiksi jääkaappiin. 2. Kauli taikina kevyesti jauhoitetulla työtasolla ja vuoraa sillä irtopohjainen tai posliininen torttuvuoka (halkaisija 23 cm). Peitä leivinpaperilla ja pane päälle painoksi kuivattuja herneitä . Paista taikinapohjaa 190-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

Ota herneet ja paperi pois ja paista vielä 10 minuuttia. 3. Täyte: Vaahdota voi ja sokeri kulhossa ja vatkaa vähitellen sekaan munat ja kaakaojauhe, sulatettu suklaa ja kevytkerma.

Laita täyte pohjan päälle ja paista 45 min 160C uunissa.

Anna piirakan jäähtyä täysyin ja siirrä sitten tarjoiluastialle.

Peitä kermavaahdolla ja koristele suklaalastuilla.

Nosta jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 187 grammaa

Kaide68
AineksetMääräEnergiaPHRK
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala33g105kcal4.9g19.4g0.9g3.3g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton4.4g14kcal1g0.5g0.9g0g
Voi vähäsuolainen 22g159kcal0.3g0.1g17.8g0g
Sokeri 3.5g14kcal0g3.5g0g0g
Vesi13g0kcal0g0g0g0g
Voi vähäsuolainen 26g186kcal0.3g0.1g20.8g0g
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g51g179kcal0.9g45.5g0g0g
Kananmuna, omega, kuoreton 32g45kcal4g0.1g3.2g0g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton8.8g28kcal2g0.9g1.8g0g
Tumma suklaa, Fazer Thin Dark22g116kcal1.7g7g9.2g0g
Milbona kevytkerma (Suomi), annos 50g44g53kcal1.2g2g4.4g0g
Kuohukerma,valio,2dl62g211kcal1.2g1.9g21.7g0g
Tumma suklaa, Fazer Thin Dark5.8g31kcal0.5g1.9g2.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana655g2281kcal36g165.8g166.4g6.6g
Valittu annoskoko327g1141kcal18g82.9g83.2g3.3g
Annoskoko puolitettuna164g570kcal9g41.5g41.6g1.7g
Arvot/100g100g349kcal5.5g25.3g25.4g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=397045