Vihiksen majoneesi

Ota sauvasekoitin ja korkea lasi tms. astia johon sekoitin mahtuu.

On tärkeää, että lasi on kapea.

Mittaa öljy erikseen, loput ainekset voit mitata suoraan lasiin.

Sekoita keltuaiset ja mausteet sekä etikka sekaisin.

Ala lisätä öljyä ohuena nauhan keltuaisseokseen koko ajan sauvalla sekoittaen.

Lisää öljyä varovaisesti, ettei majoneesi juoksetu.

Valmis majoneesi on paksua ja vaalean kellertävää, melkein lohkeavat kastiketta.

Jos majoneesi juoksetu voit koittaa korjata sen mittaamalla uuden keltuaisen ja sinapit joihin lisäät varovaisesti juoksettunutta majoneesi massaa.

Tämä on hyvää jossa maistuu aidot raaka-aineet, öljy, kanamuna ja sinappi.

Liki lisäaineetonta.

Kotitekoinen majoneesi säilyy jääkaapissa peitettynä 3-4 päivää kunhan se ei ole lämmennyt välillä.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Jaska78
AineksetMääräEnergiaPHRK
Keltuainen, 20g, annos 20g320g205kcal11.2g0.6g80g0g
Sinappi (teollinen)128g165kcal5.6g18g7.7g0g
Viinietikka 240g50kcal0g1.2g0g0g
Sokeri 48g195kcal0g48g0g0g
Suola, annos 3g32g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 8g23kcal0.8g3.4g0.2g2.1g
Rypsiöljy 2496g22073kcal0g0g2496g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6544g45418kcal35.2g142.4g5167.8g4.2g
Valittu annoskoko3272g22709kcal17.6g71.2g2583.9g2.1g
Annoskoko puolitettuna1636g11355kcal8.8g35.6g1292g1.1g
Arvot/100g100g694kcal0.5g2.2g79g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=393804