Perinteinen hernekeitto

Laita herneet likoamaan edellisenä iltana kattilaan, noin pariin litraan vettä.

Keitä hernekeitto liotusveteen, mutta lisää vielä yksi litra vettä.

Pilko sipuli, porkkana ja kinkku pienemmiksi ja lisää keiton joukkoon.

Mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi meiramilla.

Anna hautua hiljaksiin 3-4 tuntia.

Tarkista lopuksi vielä suola.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 2249g0kcal0g0g0g0g
Herne kuivattu 375g1133kcal67.2g181.8g3.7g40.1g
Sipuli (kuorittu)165g45kcal2.1g7.9g0.3g2.8g
Porkkana, keskikokoinen 65g135g38kcal0.8g8g0.3g3.4g
Ylikypsä kinkku, 200g (Vataja), annos 15g352g331kcal62.4g0.4g8.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6552g3093kcal265g396.2g26.2g92.6g
Valittu annoskoko3276g1546kcal132.5g198.1g13.1g46.3g
Annoskoko puolitettuna1638g773kcal66.3g99.1g6.6g23.2g
Arvot/100g100g47kcal4g6g0.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=275373