Timon lohikeitto

Kuori ja hienonna sipuli.

Halkaise purjo, huuhtele hyvin ja leikkaa viipaleiksi.

Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat.

Sulata kattilan pohjalla voi ja lisää joukkoon juurekset, sipuli ja purjo.

Kääntele juureksia muutama minuutti.

Ripottele joukkoon jauhot ja sekoita.

Kaada joukkoon kiehuva vesi ja kalaliemikuutiot sekä maustepippurit (8 kpl).

Keitä juureksia, kunnes ne ovat lähes kypsiä.

Poista lohifileestä nahka ja ruodot..

Leikkaa kala reiluiksi kuutioiksi.

Lisää kattilaan kuohukerma ja paloiteltu lohi.

Anna kiehua, kunnes kala on kypsä (n. 5 min) . Lisää päälle hienonnettua tilliä.

Tarjoa ruisleivän kera.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Peetee1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1499g0kcal0g0g0g0g
Sipuli 83g25kcal1g4g0.2g1.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g270g76kcal1.6g16.1g0.5g6.7g
Peruna, vanha, kuorittu 300g228kcal5.6g46.5g0.6g3g
Kevätsipuli 100g (Kotimainen), annos 100g150g41kcal1.9g7.2g0.3g2.5g
Lohifilee 600g1171kcal112.1g0g81g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 300g990kcal6g9g105g0g
Kalaliemikuutio 33g101kcal3.3g11.2g4.6g0.4g
Voi 42g305kcal0.5g0.2g34.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6552g5871kcal264g188.4g452.6g28g
Valittu annoskoko3276g2936kcal132g94.2g226.3g14g
Annoskoko puolitettuna1638g1468kcal66g47.1g113.2g7g
Arvot/100g100g90kcal4g2.9g6.9g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=423811