Kesäkurpitsalasagne

Siirry sivulle!

Pätkäise keskeltä poikki isommat kesäkurpitsat ja käytä pienemmät kokonaisina.

Leikkaa ne pituussuunnassa ½ sentin viipaleiksi.

Levitä leivinpaperin päälle työpöydälle ja ripottele päälle suolaa.

Anna hikoilla 15 minuuttia ja pyyhi neste pois paperilla.

Paahda jauheliha kahdessa erässä paistinpannulla, kuullota hieman sipulimurskiakin.

Yhdistä jauhelihan joukkoon sipulit, tomaattimurska ja puré.

Lisää mausteita maistellen makusi mukaan.

Seos saa olla aika "maistuvaa" ja mausteista.

Nostele voideltuun uunivuokaan kerroksittain kesäkurpitsaa, jauhelihaseosta ja mozzarellaviipaleita.

Päällimmäiseksi kesäkurpitsaa.

Sirottele päälle juustoraaste ja kypsennä lasagnea 200 asteessa n. 40 min.

(Laitoin myös porkkanaraastetta jauhelihaseoksen joukkoon sekä kirsikkatomaatin puolikkaita lasagnen päälle)

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 234 grammaa

Gilr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa, tuore981g167kcal5.9g24.5g3.9g6.9g
Kevyt jauheliha (Reilu), annos 400g561g925kcal112.1g0g56.1g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g210g59kcal1.3g12.5g0.4g5.3g
Sipuli (kuorittu)210g57kcal2.7g10.1g0.4g3.6g
Basilika, tuore 14g3.8kcal0.4g0.1g0.1g0.2g
Tomaattimurska 561g165kcal3.1g29.7g1.1g10.7g
Tomaattisose tomaattipyree 63g48kcal2.8g8.1g0.1g0.6g
Ketsuppi, Heinz28g29kcal0.3g6.8g0g0.3g
Valkosipuli 17g18kcal1.3g2.7g0.1g0.4g
Mozzarella Granarolo, 1 pkt=125g350g859kcal63.1g2.1g66.6g0g
Mozzarella juustoraaste, valio140g407kcal36.4g0g29.4g0g
Kirsikkatomaatti, suomalainen140g28kcal0.8g5.3g0.4g2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6552g5529kcal460.4g203.8g317.2g60g
Valittu annoskoko3276g2765kcal230.2g101.9g158.6g30g
Annoskoko puolitettuna1638g1382kcal115.1g51g79.3g15g
Arvot/100g100g84kcal7g3.1g4.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=434171