Gluteeniton kaura-porkkanasämpylä

Raasta porkkanat.

Laita vesi astiaan ja lämmitä mikrossa kuumaksi.

Lisää veteen suola ja öljy, sekoita.

Lisää vielä porkkanaraaste ja sekoita.

Sekoita toisessa astiassa jauhot, pellavansiemen, kaurahiutaleet ja hiiva keskenään, lisää siihen äsken tekemä vesi seos hyvin sekoittaen.

Kun ainekset on sekoitettu keskenään, ota lusikka ja nuoliainen.

Tiputtele pellille taikina nokareita.

(tulee kaksi pellillistä ja molempiin n. 9 sämpylää) Ota syvälle lautaselle vettä ja tilkka öljyä.

Muotoile taikina kasat reunoilta sämpylöiden näköisiksi ja tasoita terävät huiput jottei ne pala.

laita uuni lämpeämään 200C.

Anna sämpylöiden kohota lämpimässä paikassa kunnes uuni on kuuma.

Paista 20-30 min. uunin keskitasolla.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 82 grammaa

Jynny
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 89g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g29g8.1kcal0.2g1.7g0.1g0.7g
Gluteeniton karkea jauhoseos (Semper), annos 500g89g275kcal2.2g66.4g0.4g6.6g
Fin mix hieno jauhoses,gluteeniton (Semper), annos 100g89g301kcal2.2g73.5g0.4g1.8g
Kuivahiiva, annos 11g2.4g8.8kcal1.1g1g0.1g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl5.5g50kcal0g0g5.5g0g
Suola, annos 3g2.2g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl8.9g30kcal1.2g5g0.6g1g
Pellavansiemenrouhe,Risetti14g72kcal3.6g4.8g4.1g4.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana656g1489kcal21g304.8g22.4g28.4g
Valittu annoskoko328g745kcal10.5g152.4g11.2g14.2g
Annoskoko puolitettuna164g372kcal5.3g76.2g5.6g7.1g
Arvot/100g100g227kcal3.2g46.5g3.4g4.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=140049