Lasagne

1. Täytteen valmistus: Pilko sipuli ja valkosipuli.

Kuullota tilkassa öljyä suurella pannulla.

Lisää jauheliha ja ruskista.

Lisää tomaattimurska ja mausteet (lihaliemikuutio(t), pippuri, basilika...) ja anna muhia hetken.

2. Valmista juustokastike: Laita kattilaan 5dl maitoa ja kuumenna lähes kiehuvaksi.

Lisää 200-300g juustoraastetta ja vatkaa tasaiseksi.

Lisää noin 2 rkl vehnäjauhoa kastikkeen suurustamiseksi.

HUOM! Juustoraaste kannattaa lisätä vähän kerrallaan kokoajan sekoittaen.

Lisää pippuria ja halutessasi muskottia mausteeksi.

3. Aloita lasagnen kasaaminen: Kaada vuoan pohjalle ohut kerros juustokastiketta.

Lado kerros lasagnelevyjä.

Kaada päälle täytettä (noin 1/3) ja vielä juustokastiketta.

Päälle taas uusi kerros lasagnelevyjä.

Tätä jatketaan kunnes kastike ja täyte loppuvat (viimeinen kerros = lasagnelevy ja juustokastike).

Ripottele päälle juustoraastetta halutessasi.

Paista uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 375 grammaa

Nemilia90
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)5.5g1.5kcal0.1g0.3g0g0.1g
Valkosipuli 0.4g0.5kcal0g0.1g0g0g
Valkosipuli 0.9g0.9kcal0.1g0.1g0g0g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 55g19kcal1.7g2.7g0.1g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa44g131kcal10.1g0g10.1g0g
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 1.1g5.9kcal0g0g0.7g0g
Lasagnette, täysjyväpasta (Knorr), annos 185g22g70kcal2.8g13.5g0.5g2g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)87g22kcal0.9g4.8g0g1.2g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)1.2g3.4kcal0.1g0.2g0.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2.2g7.5kcal0.2g1.5g0g0.1g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 109g249kcal20.8g0g18.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana656g1019kcal73.6g46.4g60.4g6.8g
Valittu annoskoko328g510kcal36.8g23.2g30.2g3.4g
Annoskoko puolitettuna164g255kcal18.4g11.6g15.1g1.7g
Arvot/100g100g155kcal11.2g7.1g9.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=326191