Grahamsämpyläsolmut

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.

Lisää suola, siirappi ja grahamjauhot.

Anna turvota noin 5 min. alusta taikina erikoisvehnäjauhoilla, lisää alustuksen loppupuolella rasva.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

Leivo kohonneesta taikinasta sormen paksuisia tankoja (pituus n. 25 cm) ja tee niistä löysiä solmuja.

Kohota solmut hyvin peitettyinä.

Voitele maidolla ja koristele halutessasi unikonsiemenillä.

Paista 225 asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Iiv86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi90g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 9g6.7kcal1.2g0.1g0g0.6g
Suola, annos 3g1.8g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma2.7g8.6kcal0g2g0g0g
Graham täysjyvävehnäjauho, Myllyn Paras (1dl=65g)72g230kcal9.9g41.8g2.3g9g
Erikoisvehnäjauho (Myllyn paras), annos 30g144g504kcal18.3g100.1g2.9g4.8g
Voi, 1 tl, 5 g9g66kcal0.1g0.1g7.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana657g1631kcal59g288.2g24.8g28.8g
Valittu annoskoko329g815kcal29.5g144.1g12.4g14.4g
Annoskoko puolitettuna164g408kcal14.8g72.1g6.2g7.2g
Arvot/100g100g248kcal9g43.9g3.8g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=143577