Katkarapu-kesäkurpitsapiiras

Sulata piirakkapohja-ainekset ja katkaravut.

Painele piirakkapohja vuokaan ja nosta kylmään lepäämään.

Valmista täyte.

Suikaloi kesäkurpitsa ja kypsennä öljyssä noin 5 minuuttia, kunnes vihannekset pehmenevät.

Sekoita jauhot joukkoon ja keitä minuutin ajan.

Lisää kasariin kuuma maito nauhana ja keitä, kunnes täyte on pehmeää ja sakeaa.

Anna täytteen jäähtyä hieman ja sekoita sitten joukkoon sulatetut ja huuhdellut katkaravut, huoneenlämpöiset, vatkatut kananmunat ja parmesan.

Mausta maun mukaan ja kaada täyte piirakkapohjalle.

Ripottele pinnalle juustoraastetta.

Paista piirakkaa 225 asteessa n. puoli tuntia tai kunnes täyte on kauniin ruskea.

Anna piirakan levätä paistamisen jälkeen (puolisen tuntia) tai tarjoile kylmänä salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 219 grammaa

Keralagirl
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piirakkapohja-ainekset (Pirkka), annos 225g42g197kcal3.8g22g10.1g0g
Katkarapu 38g26kcal5.4g0g0.4g0g
Kesäkurpitsa56g10kcal0.2g1.4g0.3g0.4g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g9g5.2kcal0.3g0.6g0.2g0g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 38g10kcal1.2g1.2g0g0g
Kananmuna, keitetty 21g29kcal2.6g0.1g2.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 12g42kcal1.2g8.5g0.1g0.4g
Rypsiöljy 5.1g45kcal0g0g5.1g0g
Mineraalisuola keskiarvo 5.6g0.1kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.4g1kcal0g0.1g0g0.1g
Valkopippuri 0.4g1.1kcal0g0.2g0g0.1g
Parmesan formaggio da pasta7.5g34kcal3g0g2.5g0g
Juustoraaste x-tra 15 %, annos 100g94g244kcal28.1g1.9g14.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana657g1287kcal91.6g72g69.8g2g
Valittu annoskoko329g644kcal45.8g36g34.9g1g
Annoskoko puolitettuna164g322kcal22.9g18g17.5g0.5g
Arvot/100g100g196kcal13.9g11g10.6g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=188196