Mehevä katkarapukastike

1. Viipaloi herkkusienet, kuori ja silppua sipuli sekä valkosipulit.

2. Lisää öljy pannulle ja kuullota sipuleita muutama minuutti.

Sekoita joukkoon sienet ja kypsennä vielä hetki.

3. Ripottele jauhot pannulle, sekoita ja kaada päälle vesi ja lisää kalaliemikuutio.

Sekoita, kunnes kiehahtaa.

Mausta pippurilla.

Keitä hiljalleen 2-3 minuuttia välillä sekoitellen.

4. Lisää tuorejuusto nokareina kastikkeeseen ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Kääntele lopuksi sekaan jäiset katkaravut.

Kuumenna kiehuvaksi, mutta älä keitä etteivät katkaravut sitkisty.

5. Ripottele lopuksi pilkottu tilli ja tarjoa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 263 grammaa

Ensu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Katkarapu, rainbow62g62kcal14.4g0g0.6g0g
Herkkusieni 53g8.4kcal1.1g0.2g0.2g0.8g
Sipuli 47g14kcal0.6g2.2g0.1g0.8g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g3.7g3.9kcal0.3g0.6g0g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 3.1g11kcal0.3g2.2g0g0.1g
Vesi94g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio, vähärasvainen (Knorr), annos 10g1.6g3.4kcal0.3g0.3g0.1g0g
Mustapippuri 0.3g0.9kcal0g0.1g0g0.1g
Tuorejuusto, Ruohosipuli Keiju 14%31g59kcal3.1g1.6g4.4g0g
Tilli, tuore 31g9kcal1.2g0.3g0.2g0.7g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl1.6g14kcal0g0g1.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana657g373kcal42.6g15g14.4g5.2g
Valittu annoskoko329g187kcal21.3g7.5g7.2g2.6g
Annoskoko puolitettuna164g93kcal10.7g3.8g3.6g1.3g
Arvot/100g100g57kcal6.5g2.3g2.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=207343