Meksikolainen salaatti

Valmista marinadi.

Kuori ja hienonna sipuli.

Sekoita yhteen sipulisilppu, salsakastike, limettimehu ja salsakastike.

Ota puolet marinadista sivuun.

Laita lihasuikaleet marinadiin, peitä kulho kelumlla ja nosta kylmään maustumaan vähintää puoleksi tunniksi.

Säädä uuni 200 asteeseen.

Voitele 4 pientä uunivuokaa öljyllä.

Voitele tortillojen toiset puolet ja ripottele chilijauhetta öljytylle pinnalle.

Painele tortillat vuokiin öljyämätön puoli vuokaa vasten ja paista uunissa 10 minuuttia ja anna jäähtyä hyvin.

Nosta lihasuikaleet marinadissa ja ruskista nopeasti öljytyssä paistinpannussa.

Säädä liesi keskilämmölle, lisää pannulle loppu marinadi; hauduta 5 minuuttia.

Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.

Ja salaattisuihkaleet ja liha tortillakuoriin, ripottele päälle tomaattikuttioita ja juustoraastetta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 328 grammaa

Jarimatti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudanliha keskiarvo 1124g1717kcal217g0g94.4g0g
Tortilla (Santa Maria) 4 kpl375g1124kcal31.9g202.3g16.9g8.2g
Öljyt, rypsiöljy, kylmäpuristettu (Golden Star), 13.5 g, 1 rkl33g292kcal0g0g32.5g0g
Jäävuorisalaatti, rapea250g25kcal2.7g2g0.5g3g
Tomaatti 625g142kcal3.5g21.5g1.9g8.7g
Juustoraaste emmental punaleima375g1461kcal108.7g0g112.4g0g
Sipuli (kuorittu)125g34kcal1.6g6g0.2g2.1g
Salsakastike medium, thick`n´ chunky (Oldelpaso), annos 100g250g105kcal4g22.5g1.2g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore125g31kcal0g11.2g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6560g9863kcal738.8g531g520g44.2g
Valittu annoskoko3280g4931kcal369.4g265.5g260g22.1g
Annoskoko puolitettuna1640g2466kcal184.7g132.8g130g11.1g
Arvot/100g100g150kcal11.3g8.1g7.9g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=394760