Oliivifetasämpylät

Sekoita siirappi ja suola lämpimään veteen.

Sekoita kuivahiiva osaan jauhoista ja nako veteen.

Vaivaa taikina loput jauhot hiljalleen lisäten.

Survo lopuksi paloitellut oliivit, auringonkukansiemenet, fetapaketti öljyineen sekä luraus juoksevaa margariinia sekaan ja tee taikina valmiiksi.

Anna nousta jonku aikaa liinan alla, pyörittele pellille ja paistele.

Taikinan voi myös laittaa yöksi jääkaappiin ja pyöritellä sämpylät pellille vasta aamusta.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 94 grammaa

Pedro79
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)167g584kcal20g115.2g3.2g8.3g
Vesi, vesijohtovesi 105g0kcal0g0g0g0g
Apetina feta snack aurinkokuivattu tomaatti (Arla), annos 150g26g87kcal4.2g1.4g7.1g0g
Oliivi keskiarvo, kivetön, öljysäilötty, vihreä/musta 7g14kcal0.1g0.1g1.4g0.3g
Kuivahiiva, annos 11g1.9g7kcal0.9g0.8g0.1g0g
Siirappi 2.6g7.9kcal0g2g0g0g
Suola, annos 3g1.1g0kcal0g0g0g0g
Juokseva rypsiöljyvalmiste, Sunnuntai (Ravintoraisio)8.8g63kcal0g0g7g0g
Auringonkukansiemen 8.8g52kcal2g1.1g4.3g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana658g1631kcal54.4g241.2g46.2g18.2g
Valittu annoskoko329g816kcal27.2g120.6g23.1g9.1g
Annoskoko puolitettuna165g408kcal13.6g60.3g11.6g4.6g
Arvot/100g100g248kcal8.3g36.7g7g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=212054