Talven paras uuniruoka

Pese, kuori ja suikaloi perunat ja porkkanat.

Kuori ja silppua sipulit.

Lado rypsiöljyllä siveltyyn uunivuokaan kerros perunaa, porkkanaa ja sipuleita.

Ripottele päälle suolaa ja rouhittua mustapippuria.

Leikkaa (keittiösaksilla) possun leikkeistä päälle kerros lihasuikaleita.

Laita päälle vielä toinen kerros peruna-porkkana-sipuleita.

Ripottele taas pinnalle mausteet.

Kaada päälle "kermat".

Paista uunissa 200 asteessa n. tunti (kerrn välissä sekoittaen).

Ripottele halutessasi päälle hiukan juustoraastetta ja anna pinnan ruskistua kauniiksi n. 15- 20 min.
Tarjoa salaatin ja punajuuren kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 293 grammaa

Rreipas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g169g101kcal2.5g21.9g0.2g1.5g
Porsaan filee Ohut leike, kermainen pippuri 400g (Atria), annos 75g42g46kcal7.2g0.7g1.9g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g28g7.9kcal0.2g1.7g0.1g0.7g
Sipuli (kuorittu)28g7.6kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1.4g1.5kcal0.1g0.2g0g0g
Kevyt ja paksu (Flora), annos 250g18g11kcal0.2g0.8g0.7g0.1g
Valio maustettu ruokakerma 3 juustoa 1 prk 2,5 dl28g34kcal1g1g2.8g0g
Rypsiöljy 1.1g10kcal0g0g1.1g0g
Hillosipulisäilyke 14g6.8kcal0.2g1.3g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana659g452kcal23.6g58g13.8g6g
Valittu annoskoko330g226kcal11.8g29g6.9g3g
Annoskoko puolitettuna165g113kcal5.9g14.5g3.5g1.5g
Arvot/100g100g69kcal3.6g8.8g2.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=151725