Banoffee-piirakka

Laita iso kattila lähes täyteen vettä, kuumenna kiehuvaksi.

Laita kondensimaitotölkki avaamattomana kattilaan, anna karamelisoitua kaksi tuntia kiehuvassa vedessä.

Murenna paketillinen keksejä, sekoita sulaneen voin kanssa.

Levitä irtopohjavuokaan.

Laita jääkaappiin.

Piirakan saa myöhemmin siirettyä kakkupaperille helpommin, jos olet laittanut vuuan pohjalle palan leivinpaperia.

Ota kondensimaito pois kattilasta.

Avaa tölkki ja levitä toffee keksipohjalle.

Lisää ohueksi viipaloidut banaanit, tamppaa tasaiseksi.

Vatkaa kermavaahto, lisää vaniljasokeri.

Levitä baananikerroksen päälle.

Laita koko komeus jääkaappiin.

Pohja on rapeimmillaan seuraavana päivänä.

Irrota piirakka terävällä veitsellä reunoista.

Voit koristella piirakan ennen tarjoilua suklaaraasteella.

Voisiko joku näppärä kehittää tästä kevytversion?

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 183 grammaa

Marbot
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kondensoitu maito, sokeroitu (Törsleffs), annos 397g895g2961kcal76.9g481.2g81.4g0g
Oivariini, 80 normaalisuolainen338g2433kcal3.4g3.4g270.4g0g
Banaani, keskikokoinen painaa 120g901g757kcal9.9g164.9g3.6g16.2g
Kuohukerma,valio,2dl451g1532kcal9g13.5g157.7g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka34g135kcal0g33.5g0g0g
Kaurakeksi, paketissa 300 g (Kantola), annos 17g676g3177kcal50.7g439.4g135.2g33.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6588g21989kcal299.8g2271.8g1296.6g100g
Valittu annoskoko3294g10995kcal149.9g1135.9g648.3g50g
Annoskoko puolitettuna1647g5497kcal75g568g324.2g25g
Arvot/100g100g334kcal4.6g34.5g19.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=133163