Perunaseesampihvit

Keitä kuoritut perunat, kaada keitinvesi pois ja soseuta perunat.

Jäähdytä sosetta 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon kananmuna, korppujauhot (0,5 dl), suolaa sekä mausteiksi ripaukset valkopippuria ja muskottipähkinää.

(Kuitulisänä Fibrexiä tai vaikka vehnäleseitä, jos haluat.)

Pyörittele perunaseoksesta suurehkon lihapullan kokoisia pallosia (korppu-)jauhotetuin käsin.

Painele ne litteiksi ja kastele molemmilta puolilta seesaminsiemenissä.

Paista pihvit öljyssä miedolla lämmöllä kauniin ruskeiksi molemmilta puolilta.

Tarjoa esim.

liha- tai kalaruokien lisäkkeenä.

(Soveltaen kirjasta: Maukasta ruokaa kotikeittiöstä (Kaarina Roininen)

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

Lepuuttaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 25g19kcal0.5g3.8g0g0.2g
Kananmuna kuoreton 2.7g3.9kcal0.3g0g0.3g0g
Korppujauho 1.5g5.5kcal0.2g1.1g0g0.1g
Rypsiöljy 1g8.8kcal0g0g1g0g
Seesaminsiemen, kuorineen 2g13kcal0.5g0.1g1.2g0.2g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
FIBREX sokerijuurikaskuitua [Reformi] 15g0.7g0.4kcal0.1g0.1g0g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana66g102kcal3.2g10.2g5g2g
Valittu annoskoko33g51kcal1.6g5.1g2.5g1g
Annoskoko puolitettuna17g26kcal0.8g2.6g1.3g0.5g
Arvot/100g100g155kcal4.9g15.5g7.6g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=129417