Aapon kostea omenapiirakka

Kuori omenat, poista keskiö omenaporalla ja lohko.

Laita esimerkiksi laakeapohjaisen uunivuoan pohjalle vettä niin, että omenat peittyvät.

Lisää rusinat joukkoon.

Kuumenna voi pehmeäksi taikinakulhossa.

Sekoita joukkoon sokeri.

Vatkaa riittävän tasaiseksi.

Jos viitsit, niin voit vaahdottaakin.

Lisää joukkoon maitorahka ja kerma.

Sekoita.

Laita jauhot toiseen astiaan sekoitettuna keskenään.

Yhdistä seokset.

Voitele suuri uunivuoka, jauhota ja kaada taikina.

Paksuudeltaan taikinaa saisi olla parisen senttiä.

Kaada vesi pois omenien ja rusinoiden asitasta.

Laita taikinakulhoon ja sekoita siirapin, kanelin ja sokerin kanssa.

Asettele lohkot mielesi mukaan taikinan päälle.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Aapor1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 2.3g17kcal0g0g1.9g0g
Sokeri 5.6g23kcal0g5.6g0g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g5.9g3.8kcal0.6g0.2g0g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%1.2g1.9kcal0g0g0.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 8.3g29kcal0.8g5.8g0.1g0.3g
Leivinjauhe 0.2g0.4kcal0g0.1g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.2g0.8kcal0g0.2g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g8.2g2.8kcal0g0.6g0g0.1g
Siirappi 0.9g2.8kcal0g0.7g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana66g162kcal2.8g26.6g4.4g0.8g
Valittu annoskoko33g81kcal1.4g13.3g2.2g0.4g
Annoskoko puolitettuna17g41kcal0.7g6.7g1.1g0.2g
Arvot/100g100g247kcal4.3g40.4g6.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=173948