Jouluruukku

Kuori kasvikset ja leikkaa ne hyvin ohuiksi viipaleiksi.

Yhdistä suola ja mausteet keskenään.

Kaada kerma kattilaan, lisää jauhot ja kuumenna sekoittaen.

Lisää juustoraaste ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Lado kasvikset kerroksittain vuokaan, ripottele mausteseos ja kaada juustokastiketta kerrosten väliin.

Peitä vuoka kannella tai alumiinifoliolla.

Kypsennä noin 3 tuntia 175 asteisessa uunissa.

Mausteita 0,5 rkl suolaa
2 tl timjamia
1 tl salviaa
0,5 tl mustapippuria
1 tl rosmariinia

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Lahasi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 9g2.7kcal0.1g0.4g0g0.2g
Selleri, annos 50g3.8g0.5kcal0g0.1g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g9g2.6kcal0.1g0.6g0g0.2g
Sipuli (kuorittu)2.8g0.8kcal0g0.1g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl3.8g13kcal0.1g0.1g1.3g0g
Juustoraaste emmental punaleima3.8g15kcal1.1g0g1.1g0g
Vehnäjauho, sunnuntai0.2g0.7kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana66g69kcal2.8g2.8g4.8g0.8g
Valittu annoskoko33g35kcal1.4g1.4g2.4g0.4g
Annoskoko puolitettuna17g17kcal0.7g0.7g1.2g0.2g
Arvot/100g100g105kcal4.2g4.2g7.2g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=93465