Mustikkapiirakka

Pohja:
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

Täytteeseen mustikoita sekä se kermaviiliseos:

2 dl kermaviiliä
1 muna
2 tl vanilliinisokeria
3/4 dl sokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.

Lisää muna.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon.

Levitä seos voideltuun uunivuokaan.

Sekoita kermaviiliin muna, sokeri ja vanilliinisokeri.

Laita ensin mustikat uunivuokaan taikinan päälle ja lisää lopuksi kermaviiliseos.

Kypsennä uunissa 200 °C:n lämpötilassa noin 30 minuuttia

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 118 grammaa

Tuia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 3.5g25kcal0g0g2.9g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 4.2g5.3kcal0.5g0g0.4g0g
Kaurahiutale 1.4g5.2kcal0.2g0.8g0.1g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 4.6g16kcal0.5g3.2g0.1g0.2g
Sokeri 5.1g21kcal0g5.1g0g0g
Kermaviili (lidl) (Milbona), annos 200g7g8.2kcal0.2g0.3g0.7g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.3g1.1kcal0g0.3g0g0g
Leivinjauhe 0.1g0.2kcal0g0.1g0g0g
Mustikka metsä- 7g3.1kcal0g0.4g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana66g169kcal2.8g20.4g8.4g1g
Valittu annoskoko33g85kcal1.4g10.2g4.2g0.5g
Annoskoko puolitettuna17g42kcal0.7g5.1g2.1g0.3g
Arvot/100g100g255kcal4.2g30.7g12.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234932