Kurpitsasämpylät

30 g hiivaa
6 dl vettä
2 rkl oliiviöljyä
1½ rkl hienojakoista merisuolaa
1 rkl siirappia
1 l raastettua kurpitsaa tai kesäkurpitsaa kuorineen
6–8 dl vehnäjauhoja
voiteluun ja koristeluun
1 muna
paahdettuja ja suolattuja öljykurpitsan siemeniä
unikonsiemeniä

1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Lisää öljy, suola, siirappi ja raastettu kesäkurpitsa.

Vaivaa joukkoon vehnäjauhot.

Taikinan tulee olla kohtuullisen löysää.

Vaivaa taikinaa vielä hetki jauhotetulla pöydällä ja siirrä se sitten öljyttyyn kulhoon.

Kohota 1–2 tuntia.

2. Leivo taikinasta haluamasi kokoisia sämpylöitä jauhotetulla pöydällä.

Lisää jauhoja tarvittaessa leipomisvaiheessa.

Anna sämpylöiden nousta pellillä noin puoli tuntia.

Voitele sämpylät munalla.

Ripottele päälle kurpitsan- ja unikonsiemeniä.

Paista sämpylät kypsiksi 200 asteessa uunin keskitasolla 20–25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 177 grammaa

Jerpula
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiiva, 50g0.4g0.2kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 7.5g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 0.3g3kcal0g0g0.3g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 0.3g0.8kcal0g0.2g0g0g
Kurpitsa 13g2kcal0.1g0.3g0g0.3g
Vehnäjauho puolikarkea 11g39kcal1.1g7.9g0.1g0.4g
Kananmuna kuoreton 0.7g1kcal0.1g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana67g91kcal2.6g16.8g1g1.4g
Valittu annoskoko33g46kcal1.3g8.4g0.5g0.7g
Annoskoko puolitettuna17g23kcal0.7g4.2g0.3g0.4g
Arvot/100g100g137kcal3.9g25.2g1.5g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=252206