Lihapiirakka

Tee taikina kuten leipätaikina.

Kohota.

Jaa kahteen osaan ja kauli toinen pellin kokoiseksi levyksi.

Keitä riisi ja munat.

Paista jauheliha ja sipulisilppu.

Sekoita keskenään, mausta ja lisää kerma.

Levitä täyte pohjan päälle.

Jätä sentti pari reunoista ilman täytettä.

Kauli loppu taikina kanneksi.

Paina reunat huolella kiinni.

Voitele munalla ja pistele haarukalla.

Paista noin puoli tuntia 200 asteessa alimmalla tasolla.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Hania
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi2.2g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g0.2g0.7kcal0.1g0.1g0g0g
Maito, Kevyt2.6g1.2kcal0.1g0.1g0g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl0.7g2.4kcal0.1g0.4g0g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 5.7g19kcal0.6g4g0.1g0.2g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 0.4g1.7kcal0g0.4g0g0g
Nautajauheliha 15%7g14kcal1.3g0g1g0g
Sipuli (kuorittu)6.1g1.6kcal0.1g0.3g0g0.1g
Riisi puuroutuva 2.2g7.6kcal0.1g1.7g0g0.1g
Kananmuna kuoreton 3.8g5.5kcal0.5g0g0.4g0g
Flora ruoka 15% vähälaktoosinen, 250ml2.2g3.3kcal0g0.1g0.3g0g
Paprikajauhe 0g0.1kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 0g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0g0.1kcal0g0g0g0g
Maustepippuri, annos 1g0.1g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana67g116kcal5.8g14.2g3.6g1g
Valittu annoskoko33g58kcal2.9g7.1g1.8g0.5g
Annoskoko puolitettuna17g29kcal1.5g3.6g0.9g0.3g
Arvot/100g100g174kcal8.7g21.3g5.4g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=110420