Etikkainen kaalisalaatti

Raasta tai pilko kaali isoon astiaan ja sekoita joukkoon paprikasuikaleet.

Keitä kattilassa puoli litraa vettä ja sekoita joukkoon puoli desiä etikkaa, ruokalusikallinen öljyä, noin 3/4 dl sokeria ja mausteet.

Anna kiehua pieni hetki ja jätä neste jäähtymään.

Kaada jäähtynyt liemi salaatin joukkoon ja laita jääkääppiin maustumaan yön yli. Salaattia kannattaa välillä sekoittaa.

Salaatti säilyy hyvänä jääkaapissa useita päiviä!

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 85 grammaa

Karin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali19g4kcal0.2g0.6g0g0.4g
Viinietikka 0.8g0.2kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 0.2g1.9kcal0g0g0.2g0g
Sokeri0.9g3.8kcal0g0.9g0g0g
Paprikasekoitus Pirkka 300 g4.7g1kcal0g0.2g0g0.1g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Basilika, kuivattu 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0g0.1kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 7.8g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana66g22kcal0.4g3.4g0.4g1g
Valittu annoskoko33g11kcal0.2g1.7g0.2g0.5g
Annoskoko puolitettuna17g6kcal0.1g0.9g0.1g0.3g
Arvot/100g100g34kcal0.6g5.1g0.6g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=124649