Jyväleipä (jauhoton,hiivaton)

Sekoita ensin keskenään
kolme kananmunaa,
200g rahkaa ja
1dl juustoraastetta.

Sekoita kuivat aineet keskenään, eli 1 dl mantelijauhetta
2 dl vapaavalintaisia jyviä ja siemeniä.

Lisää 2 tl leivinjauhetta ja ripaus ruokasoodaa sekä 1 tl merisuolaa.

Yhdistä seokset ja lisää 2rkl vettä ja 2rkl rypsiöljyä, jotta taikina on tarpeeksi löysää.

Levitä taikina uunipellille ja paista 200 asteessa noin 20 min tai kunnes leipä on kullanruskea.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Pj86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu7.7g10kcal0.9g0g0.7g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa4.2g13kcal1g0g1g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g4.2g25kcal1g0.3g2.3g0g
Leivinjauhe 0.4g0.7kcal0g0.2g0g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g8.4g4.9kcal0.8g0.4g0g0g
Auringonkukan siemenet, kuorittu (Risetti)1.7g10kcal0.4g0.3g0.8g0g
Seesaminsiemen2.5g14kcal0.7g0.3g1.2g0.2g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 1.3g4.1kcal0.4g0.1g0.3g0.4g
Kurpitsansiemen kuoreton, Risetti1.3g7.1kcal0.3g0.2g0.6g0g
Psylliumkuitu, annos 6g0.3g0.1kcal0g0g0g0.2g
Öljyt, rypsiöljy (Kultasula), 13.5 g, 1 rkl0.4g3.8kcal0g0g0.4g0g
Vesi, vesijohtovesi 1.3g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana67g183kcal11g3.6g14.6g1.6g
Valittu annoskoko34g92kcal5.5g1.8g7.3g0.8g
Annoskoko puolitettuna17g46kcal2.8g0.9g3.7g0.4g
Arvot/100g100g272kcal16.3g5.3g21.7g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=290202