Juureskeitto (Sallay)

Huom! Reseptissä olevat määrät perustuvat itse punnitsemiini kasviksiin.

Määrillä ei sinänsä ole niin väliä, eli laita sopivia määriä haluamiasi aineksia.

:)

Paloittele juurekset.

Laita öljy kuumenemaan, lisää juurekset sinne, kuullota vähän aikaa öljyssä.

Lisää vesi ja liha(tai kasvis-)liemi sekä ohraryynit, anna kiehua kunnes kasvikset ja ryynit ovat kypsiä eli noin tunnin verran.

Mausta suolalla ja haluamillasi mausteilla.

Soseuta lopuksi sauvasekoittimella.

Päälle sopii mainiosti raejuusto, antaa proteiinilisän ja maut sopivat hyvin yhteen!

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)30g8.1kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Valkosipuli 3g3.2kcal0.2g0.5g0g0.1g
Rikottu ohraryyni (Korpelan myllyn), annos 100g10g32kcal1g7.5g0.2g1.1g
Linssi-punainen (raaka)14g43kcal3.5g7.1g0.1g1.3g
Juuriselleri 20g6.4kcal0.3g0.9g0g0.6g
Palsternakka 23g14kcal0.1g2.7g0.1g1g
Oliiviöljy 3g27kcal0g0g3g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g30g8.4kcal0.2g1.8g0.1g0.8g
Valkokaali keräkaali 75g21kcal0.9g3g0.1g1.6g
Lihaliemi laimennettu 20g3.8kcal0g0.6g0.1g0g
Lihaliemijauhe/tiiviste 2g5.8kcal0.2g0.3g0.4g0g
Vesi100g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana660g346kcal13.6g51.6g8.4g14g
Valittu annoskoko330g173kcal6.8g25.8g4.2g7g
Annoskoko puolitettuna165g87kcal3.4g12.9g2.1g3.5g
Arvot/100g100g52kcal2.1g7.8g1.3g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=76251