Borssikeitto, punajuuri-nauris

Kuori ja raasta punajuuri ja nauris, pilko sipuli, murskaa valkosipuli.

Kuumenna öljy kattilassa ja hauduta kasviksia öljyssä sekoitellen.

Lisää vesi (tai kasvisliemi, lihaliemi), mausta esim laakerinlehdellä, pippurilla, muskotilla, suolalla.

Keittele tunnin verran hiljaisehkolla lämmöllä kunnes on kypsää.

Lisää lopuksi creme fraiche, sekoita ja tarjoile.

Lihan ystävät voivat paistaa vaikka possun suikaleita ja lisätä ne keiton pinnalle lautaselle.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 587 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 84g32kcal0.8g5.8g0.2g2.1g
Nauris 42g12kcal0.4g1.8g0.1g0.8g
Punasipuli, kuorittu, 100g24g6.5kcal0.3g1.1g0g0.4g
Valkosipuli 2.8g3kcal0.2g0.5g0g0.1g
Rypsiöljy 7.9g70kcal0g0g7.9g0g
Vesi, vesijohtovesi 141g0kcal0g0g0g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 28g78kcal0.6g0.8g7.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana660g402kcal4.6g20g32.2g6.8g
Valittu annoskoko330g201kcal2.3g10g16.1g3.4g
Annoskoko puolitettuna165g101kcal1.2g5g8.1g1.7g
Arvot/100g100g61kcal0.7g3g4.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=94683