Mansikkatäytekakku

Pohja:

Sekoita jauhot ja leivinjauhe.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Kiehauta vesi ja lisää pikkuhiljaa muna-sokerivaahtoon koko ajan vatkaten.

Lisää jauhot vaahtoon ja sekoita.

Älä vatkaa! Paista kakkupohjaa 200 asteessa uunin alatasolla n. 35 minuuttia.

Voit suojata paiston puolivälissä pinnan foliolla jottei se tummu liikaa.

Täyttö:

Leikkaa pohja kolmeen osaan.

Kostuta kakku sitruunamehulla ja täytä mansikkasurvoksella.

Kuorrutus:

Vatkaa sokerilla ja vaniljasokerilla maustettu kerma kiinteäksi vaahdoksi ja levitä tasaisesti kakun päälle.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 189 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna 50g(kpl)105g132kcal11.5g0.3g9.4g0g
Sokeri 45g181kcal0g44.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 51g175kcal5.2g35.7g0.6g1.8g
Leivinjauhe 2.6g4.6kcal0.1g1g0g0g
Vesi8.7g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl35g119kcal0.7g1g12.2g0g
Mansikkasurvos tuore, sokeroitu 70g56kcal0.3g12g0.1g1.1g
Sitruunamehu, laimentamaton8.7g1.8kcal0g0.1g0g0g
Sokeri 3.5g14kcal0g3.5g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2.1g8.4kcal0g2.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana661g1383kcal35.6g200.4g44.6g5.8g
Valittu annoskoko331g692kcal17.8g100.2g22.3g2.9g
Annoskoko puolitettuna165g346kcal8.9g50.1g11.2g1.5g
Arvot/100g100g209kcal5.4g30.3g6.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=142148