Ellen Svinhufvudin kakku (karppaajalle)

POHJA: Valkuaiset (2kpl) ja hermesetas vatkataan kovaksi vaahdoksi.

Lisää mantelit sekaan.

Levitä seos uuninpellille neljäksi neliön muotoiseksi levyksi.

Kuivaa uunissa 165 asteessa noin 20-25 minuuttia.

TÄYTE: Vaahdota voi ja stevia (tätä oman maun mukaan).

Kuumaan vahvaan kahviin lisätään kerma.

Kermakahvi lisätään vaahdotettuun voihin vähitellen.

Lisää lopuksi mantelit.

Kakkupohjille levitetään täytettä ja ne ladotaan päällekkäin.

Levitä täytettä myös kakun sivuille.

Koristeeksi voi paahtaa mantelilastuja.

Kakku saa jäähtyä.

Ohje on Antti Heikkilän kirjasta Hyvän Olon Keittokirja

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 147 grammaa

Tilli75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelirouhe, 1 rkl14g82kcal3g0.7g7.1g1.6g
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g28g169kcal5.9g1.9g15.2g0g
Hermesetas, annos 5g5.6g0kcal0g0g0g0g
Kananmunan valkuainen 100 g113g49kcal11.1g0.5g0.1g0g
Voi 85g614kcal1g0.3g68.8g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 28g93kcal0.6g0.8g9.9g0g
Kahvi mustana 100ml56g1.8kcal0.2g0.2g0.1g0g
Stevia jauhe (Naturals), annos 1g0.6g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana661g2017kcal43.6g8.8g202.4g3.2g
Valittu annoskoko331g1009kcal21.8g4.4g101.2g1.6g
Annoskoko puolitettuna165g504kcal10.9g2.2g50.6g0.8g
Arvot/100g100g305kcal6.6g1.3g30.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=271376