Juureskeitto (Sallay)

Huom! Reseptissä olevat määrät perustuvat itse punnitsemiini kasviksiin.

Määrillä ei sinänsä ole niin väliä, eli laita sopivia määriä haluamiasi aineksia.

:)

Paloittele juurekset.

Laita öljy kuumenemaan, lisää juurekset sinne, kuullota vähän aikaa öljyssä.

Lisää vesi ja liha(tai kasvis-)liemi sekä ohraryynit, anna kiehua kunnes kasvikset ja ryynit ovat kypsiä eli noin tunnin verran.

Mausta suolalla ja haluamillasi mausteilla.

Soseuta lopuksi sauvasekoittimella.

Päälle sopii mainiosti raejuusto, antaa proteiinilisän ja maut sopivat hyvin yhteen!

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)300g81kcal3.9g14.4g0.6g5.1g
Valkosipuli 30g33kcal2.4g4.9g0.2g0.6g
Rikottu ohraryyni (Korpelan myllyn), annos 100g100g323kcal10g75g2.2g11g
Linssi-punainen (raaka)142g432kcal35.5g71g1.4g12.8g
Juuriselleri 202g64kcal2.5g9.3g0.4g6.3g
Palsternakka 226g144kcal1.1g26.7g0.9g10.2g
Oliiviöljy 30g265kcal0g0g30g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g300g84kcal1.8g17.9g0.6g7.5g
Valkokaali keräkaali 750g208kcal8.9g30.4g1.5g15.7g
Lihaliemi laimennettu 200g38kcal0g6g1.2g0g
Lihaliemijauhe/tiiviste 20g59kcal2.2g3g4.2g0.1g
Vesi1000g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6600g3459kcal136.6g517.2g86.4g138.6g
Valittu annoskoko3300g1730kcal68.3g258.6g43.2g69.3g
Annoskoko puolitettuna1650g865kcal34.2g129.3g21.6g34.7g
Arvot/100g100g52kcal2.1g7.8g1.3g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=76251