Mustikkapiirakka

Pohja:
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

Täytteeseen mustikoita sekä se kermaviiliseos:

2 dl kermaviiliä
1 muna
2 tl vanilliinisokeria
3/4 dl sokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.

Lisää muna.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon.

Levitä seos voideltuun uunivuokaan.

Sekoita kermaviiliin muna, sokeri ja vanilliinisokeri.

Laita ensin mustikat uunivuokaan taikinan päälle ja lisää lopuksi kermaviiliseos.

Kypsennä uunissa 200 °C:n lämpötilassa noin 30 minuuttia

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 118 grammaa

Tuia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 349g2532kcal4.2g1.4g283.8g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 419g526kcal46.1g1.1g37.8g0g
Kaurahiutale 140g523kcal20.2g79.6g10.2g14g
Vehnäjauho puolikarkea 454g1557kcal46.2g317.7g5.4g15.9g
Sokeri 504g2047kcal0g503.9g0g0g
Kermaviili (lidl) (Milbona), annos 200g698g817kcal19.5g27.9g69.8g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g28g112kcal0g27.6g0g0g
Leivinjauhe 14g25kcal0.7g5.3g0g0.1g
Mustikka metsä- 698g307kcal3.5g44.7g4.2g23g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6608g16891kcal280.8g2018.4g822.4g106g
Valittu annoskoko3304g8445kcal140.4g1009.2g411.2g53g
Annoskoko puolitettuna1652g4223kcal70.2g504.6g205.6g26.5g
Arvot/100g100g256kcal4.2g30.5g12.4g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234932