Sunnuntain linssikeitto

5 dl vihreitä linssejä
1,5 l vettä
2 tl oliiviöljyä
2 silputtua sipulia
2 hienonnettu valkosipulinkynttä
150 g pinaattia
1 tl raastettua sitruunankuorta
1 kasvisliemikuutio
pippuria
anista

Huuhtele linssit ja liota niitä tarvittaessa.

Kuullota sipulia, valkosipulia ja hyppysellistä anista öljyssä pari minuuttia.

Lisää linssit ja liemikuutio, sitten vesi.

Keitä kannen alla 15 minuuttia.

Mausta sitruunankuorella ja pippurilla.

Lisää viimeiseksi pinaatti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 530 grammaa

Sannimaiji
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 63g199kcal15.2g28.6g1.2g5.6g
Vesi, vesijohtovesi 234g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 1.6g14kcal0g0g1.6g0g
Sipuli 9g2.8kcal0.1g0.5g0g0.2g
Pinaatti 23g3.1kcal0.4g0.1g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana663g438kcal31.4g58.4g5.8g12.2g
Valittu annoskoko331g219kcal15.7g29.2g2.9g6.1g
Annoskoko puolitettuna166g109kcal7.9g14.6g1.5g3.1g
Arvot/100g100g66kcal4.7g8.8g0.9g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=120385