Jauhelihapizza täysjyvävehnäjauhosta (pellillinen)

Pellillinen terveellistä pizzaa!

Jos omistat viljamyllyn, jauha jyvät jauhoiksi viljamyllyllä juuri ennen valmistusta, niin taikinaan ei tule kitkerää makua niin kuin täysjyvästä härskiintyessään saattaa tulla.

Sekoita 2 tl kuivahiiva 5 dl jauhoihin.

Lisää 4 rkl oliiviöljyä.

Lisää 38 asteista vettä 2 dl.
Lisää 1 tl suolaa.

Vaivaa nyrkillä 5 min.
Jätä nousemaan 20 min.
Valmista ketsupista, oreganosta, valkosipulista ja 2 rkl oliviiöljystä kastike.

Kuullota sipulit, ja paista jauheliha.

Mausta 1 tl suolalla, valkosipulilla ja haluamillasi mausteilla.

Raasta juusto, viipaloi tomaatit.

Kaulitse pellin kokoinen levy taikinasta.

Aseta taikina nousemaan pellille 20 minuutiksi.

Levitä kastike taikinan päälle, sitten tomaatti, sitten jauheliha ja lopuksi juustoraaste.

Paista 220 asteisessa uunissa 20-25 min niin että pohjasta tulee rapea.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 663 grammaa

Ukkopekka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g63g194kcal10.6g33.7g1.8g8.1g
Emmental, punaleima 17%44g127kcal14.9g0g7.4g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha88g145kcal16.6g0g8.7g0g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g11g101kcal0g0g11.2g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g75g15kcal0.4g2.8g0.2g1g
Sipuli (kuorittu)6.9g1.9kcal0.1g0.3g0g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 25g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g1.2g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g1.2g0kcal0g0g0g0g
Ketsuppi, Pirkka15g16kcal0.1g3.7g0g0.2g
Oregano, kuivattu 0.2g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Valkosipuli 2g2.2kcal0.2g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana663g1206kcal85.8g81.8g58.6g19g
Valittu annoskoko331g603kcal42.9g40.9g29.3g9.5g
Annoskoko puolitettuna166g302kcal21.5g20.5g14.7g4.8g
Arvot/100g100g182kcal12.9g12.3g8.8g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=321157