Gruusialainen kaalilaatikko

Kevennetty Pirkan ohje.

Silputa kaali, hauduta vedessä kannen alla vartti.

paloittele sipulit, valkosipulit ja maustekurkut.

ruskista jauheliha omassa rasvassa ja lisää sipuli-maustekurkkuseos.

Sekoita kaalin joukkoon creme bonjour, tomaattipyre paprika, pippuri, suola ja provencen yrtttiseosta pari teelusikkaa sekä tomaattipyre.

Kaada seos vuokaan ja ripottele päälle juustoraaste.

Paista 200-asteisessa uunissa reilu puolituntia.

Anna vetäytyä.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 2655 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali169g36kcal2g5.7g0.3g3.5g
Sipuli 10g3kcal0.1g0.5g0g0.2g
Valkosipuli 2.5g2.7kcal0.2g0.4g0g0.1g
Maustekurkku sokerisuolattu 19g3.7kcal0.1g0.6g0g0.3g
Tomaattipyree, Pirkka13g10kcal0.4g2.4g0.1g0.1g
Paprikajauhe 0.4g1.2kcal0.1g0.1g0g0.1g
Mustapippuri 0.3g0.7kcal0g0.1g0g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 25g0kcal0g0g0g0g
Jauheliha, sika-nauta 50g111kcal8.7g0g8.5g0g
Kermajuusto 17%, rainbow (Rainbow), annos 35g6.3g18kcal1.9g0.1g1.1g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g19g5.3kcal0.1g1.1g0g0.5g
Kevytkerma 10% rasvaa (Valio), annos 200g19g23kcal0.6g0.9g1.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana664g426kcal28.4g23.8g23.8g9.8g
Valittu annoskoko332g213kcal14.2g11.9g11.9g4.9g
Annoskoko puolitettuna166g107kcal7.1g6g6g2.5g
Arvot/100g100g64kcal4.3g3.6g3.6g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316493