Juuressose

1. Kuori ja paloittele juurekset.

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää suola.

Keitä lanttu- ja porkkanapaloja n. 5 minuuttia.

Lisää perunat kiehuvaan veteen ja keitä juurekset aivan kypsiksi, ettei soseeseen jää paakkuja.

Jätä keitinliemi juuresten joukkoon.

Soseuta juurekset.

Lisää maito, rasva ja sokeri.

Kuumenna sose vielä ja tarjoa puolukkaisten jauhelihapihvien kanssa.

Pirkkaresepti: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 368 grammaa

Elsax
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 563g162kcal5.6g25.9g1.7g10.1g
Porkkana 450g147kcal2.8g25g0.9g11.5g
Peruna, vanha, kuorittu 901g686kcal16.9g139.6g1.8g9g
Vesi, vesijohtovesi 1126g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g11g0kcal0g0g0g0g
Maito, Kevyt225g104kcal7.2g10.8g3.4g0g
Voi 32g229kcal0.4g0.1g25.6g0g
Sokeri 4.5g18kcal0g4.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6624g2692kcal65.8g411.8g66.8g61.2g
Valittu annoskoko3312g1346kcal32.9g205.9g33.4g30.6g
Annoskoko puolitettuna1656g673kcal16.5g103g16.7g15.3g
Arvot/100g100g41kcal1g6.2g1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=279644