Poro-kasviskeitto

2 porkkanaa paloina
1 kukkakaali
3 valkosipulin kynttä
lihaliemikuutio, puolikas
100g kylmäsavuporoa silputtuna
100g 9% sulatejuustoa (esim.

Olympia tai Arlan Eva kylmäsavuporo-kevätsipulisulatejuus
toa)
baslikaa, pippuria

Paloittele kasvikset kattilaan ja kaada vettä päälle niin, että ne peittyvät.

Lisää liemikuutio, valkosipulit murskattuna ja basilikaa (tuoretta n. 10 lehteä hienonnettuna, kuivattua vajaa teelusikallinen).

Anna kiehua, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Soseuta kasvikset sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi.

Lisää joukkoon sulatejuusto ja savuporo.

Anna juuston sulaa keittoon.

Lisää tarvittaessa hieman vettä.

Keitosta saa juhlavaa tarjottavaa, kun lisää 1 dl kuohukermaa ennen tarjoilua.

Maku maukas ja valkosipulinen!
Ohje alunperin Painonvartijoista.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 237 grammaa

Oml

Oml sanoi...

1/4 annos n. 115 kcal.

lauantai 01.10.2011 klo 16:11

AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 2100g505kcal38g46.2g6.3g48.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g455g127kcal2.7g27.1g0.9g11.4g
Valkosipuli 42g46kcal3.3g6.8g0.3g0.9g
Lihaliemikuutio Maggi21g59kcal1.9g1.5g4.8g0g
Kokolihaleikkele, poroleikkele, kylmäsavustettu 350g446kcal75.5g0g15.7g0g
Sulatejuusto, 9 %, Olympia350g525kcal59.5g0g31.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6636g3416kcal361.8g163.2g119g121.2g
Valittu annoskoko3318g1708kcal180.9g81.6g59.5g60.6g
Annoskoko puolitettuna1659g854kcal90.5g40.8g29.8g30.3g
Arvot/100g100g52kcal5.5g2.5g1.8g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=252454