Texmex-jauheliapiiras

Sekoita vehnäjauho ja leivinjauhe kulhossa.

Lisää Oivariini rasva ja tapenade.

Laita leivinpaperi korkeareunaisen irtopohjavuoan (Ø 22 cm) pohjalle.

Painele taikina pohjalle ja reunoille n. 2 - 3 cm:n korkeuteen.

Siirrä piiraspohja jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Puolita sipuli, leikkaa viipaleiksi.

Kuumenna rasva pannulla.

Lisää jauheliha, paista hetki ja lisää sipuli.

Kun jauheliha on kypsää, nosta pannu liedeltä.

Mausta suolalla.

Levitä puolet jauhelihaseoksesta vuoan pohjalle, sitten viipaleiksi leikatut tomaatit ja puolet juustoraasteesta.

Levitä päälle loput jauhelihasta ja juustoraaste.

Sekoita munat ja ruokakerma tasaiseksi seokseksi.

Kaada vuokaan.

(Leikkaa pepperonit pituussuunnassa 2-3 osaan.

Nostele päällimmäiseksi.)

Paista uunin ala- / keskitasolla 175 asteessa n. 50 min tai kunnes kypsä.

Tarjoa piiras illanistujaisissa tai pääruokana salaatin kera.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 190 grammaa

Peetee1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 36g122kcal3.6g24.9g0.4g1.2g
Leivinjauhe 0.5g1kcal0g0.2g0g0g
Oivariini, 60 (100g)22g120kcal0.2g0.2g13.1g0g
Oliivitahna,kalamata tapenade (Kreikka), annos 5g11g16kcal0.3g0.7g1.4g0g
Sipuli (kuorittu)11g3kcal0.1g0.5g0g0.2g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha88g145kcal16.6g0g8.8g0g
Suola, annos 3g1.1g0kcal0g0g0g0g
Tomaatti, tuore44g8.9kcal0.3g1.7g0.1g0.6g
Texmex juustoraaste (Valio), annos 150g33g112kcal8.2g0g8.9g0g
Kananmuna 50g(kpl)44g55kcal4.8g0.1g3.9g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%44g70kcal1.2g1.2g6.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana664g1307kcal70.6g59g86.4g4g
Valittu annoskoko332g654kcal35.3g29.5g43.2g2g
Annoskoko puolitettuna166g327kcal17.7g14.8g21.6g1g
Arvot/100g100g197kcal10.6g8.9g13g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=447965