Valkosipulilevite, Maidoton, gluteeniton, munaton

150 g kuorittuja valkosipulin kynsiä
40 g juoksevaa hunajaa
½ (30g) sitruunan mehua puristettuna
30 g Kylmäpuristettu luomu rypsiöljyä

1) Valkosipulin kynnet kuoritaan ja kuutioidaan puukolla pieneksi silpuksi
2) Juokseva hunaja sekoitetaan joukkoon
3) Samoin sitruunasta puristettu mehu
4) Joukkoon lisätään vielä rypsiöljy
5) Sekoitetaan

Hunaja, sitruuna mehu ja rypsiöljy vähentävät seoksen tulisuutta.

Seosta käytetään esim voileivän päällä tai minkä tahansa ruuan lisäkkeenä.

Seos on erinomainen lisäke ja tehokas flunssan taltuttaja.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 13 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipuli 1997g2163kcal157.7g325.5g12g41.9g
Hunaja533g1784kcal5.3g436.6g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore399g100kcal0g35.9g0g0.4g
Kylmäpuristettu luomu rypsiöljy (Rainbow), annos 5g399g3594kcal0g0g399.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6656g15281kcal326g1596g822.8g84.6g
Valittu annoskoko3328g7640kcal163g798g411.4g42.3g
Annoskoko puolitettuna1664g3820kcal81.5g399g205.7g21.2g
Arvot/100g100g230kcal4.9g24g12.4g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=313384