Pohjoisafrikkalainen linssipata

Soul Kitchen blogista napattu ohje.

Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin 400g tölkki tomaattimurskaa + 2rkl chilikastiketta, korvasin sen valmiiksi maustetulla chili-tomaattimurskalla.

Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin oliiviöljyä paistamiseen, vaihdoin sen rypsiöljyyn.

Muuten ohje on sama.

Pilko sipulit, porkkanat ja chili.

Kuumenna öljy uuninkestävässä padassa.

Kuullota kasviksia öljyssä viitisen minuuttia.

Lisää mausteet, tomaattimurska, linssit ja kasvisliemi.

Laita pata uuniin 180 asteeseen. 20 minuutin jälkeen lisää kikherneet ja hauduta sitten pata kypsäksi.

Kokonaisaika on 40 - 60 minuuttia riippuen porkkanoiden koosta, ne saavat jäädä vähän napakoiksi.

Tarjoile korianterisilpun ja ranskankerman tai turkkilaisen jugurtin kanssa.

Etenkin jos pata tuntuu liian tuliselta, pieni ranskankerma/jugurttinokare lieventää makua.

Lisukkeena voit tarjota myös riisiä tai hyvää maalaisleipää mutta pata maistuu tällaisenaankin.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 444 grammaa

Eater
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 5.1g45kcal0g0g5.1g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g56g16kcal0.3g3.3g0.1g1.4g
Sipuli (kuorittu)38g10kcal0.5g1.8g0.1g0.6g
Valkosipuli 3g3.3kcal0.2g0.5g0g0.1g
Chili paprika punainen1.9g0.8kcal0g0.2g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.5g1.5kcal0.1g0.3g0g0.1g
Kanelitanko (Söderman), annos 11g2.1g13kcal0.1g1.2g0.7g0g
Tomaattimurska, chilillä maustettu, Rainbow (370g)69g24kcal0.7g4.8g0.3g1g
Punainen linssi luomu (Urtekram), annos 100g26g95kcal7.1g13.7g0.8g2.4g
Vesi94g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef kasvis (Knorr), annos 28g5.3g6.3kcal0.1g0.3g0.5g0.1g
Luomu kikherneet (Gogreen), annos 170g32g40kcal2.6g4.5g0.6g3.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana666g508kcal23.4g61.2g16.4g17.8g
Valittu annoskoko333g254kcal11.7g30.6g8.2g8.9g
Annoskoko puolitettuna167g127kcal5.9g15.3g4.1g4.5g
Arvot/100g100g76kcal3.5g9.2g2.5g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=336076