Pestopasta

- 280 g pastaa, esim.

tagliatelle
- 400 g broilerin fileesuikaleita

Pesto:
- 2-3 valkosipulin kynttä
- 1 ruukku basilikaa
- 1 dl raastettua parmesania
- 1 dl pinjansiemeniä tai auringonkukansiemeniä
- 1 dl oliiviöljyä
- ½ tl suolaa
- 1 maustemitta mustapippuria

Peston valmistus:
- Kuori valkosipulit.

- Nypi basilika, leikkele saksilla pieneksi.

- Laita valkosipuli (voi puristaa valmiiksi), basilika ja siemenet monitoimikoneeseen tms. Sekoita.

- Lisää parmesan.

- Sekoita kunnes kaikki on soseena.

- Lisää öljy ohuena vanana.

- Mausta pesto suolalla ja pippurilla.

- Keitä pasta kevyesti suolatussa vedessä.

- Sekoita pesto hyvin valutettuun pastaan.

- Sekaan voi halutessaan ruskistaa esim.

broileria.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 267 grammaa

Ankkuli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g3.3g3.4kcal0.3g0.5g0g0.1g
Basilika, tuore 4.7g1.3kcal0.1g0g0g0.1g
Parmesan formaggio da pasta16g71kcal6.2g0g5.1g0g
Auringonkukansiemen 16g93kcal3.6g2g7.7g0.9g
Oliiviöljy 28g248kcal0g0g28.1g0g
Suola, annos 3g0.9g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.3g0.9kcal0g0.1g0g0.1g
Pasta/spagetti keskiarvo, keitetty140g197kcal7.2g39.3g1g4.8g
Broileri, rintafilee, nahaton 125g134kcal28.8g0g1.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana667g1497kcal92.4g83.8g87.6g12g
Valittu annoskoko334g748kcal46.2g41.9g43.8g6g
Annoskoko puolitettuna167g374kcal23.1g21g21.9g3g
Arvot/100g100g224kcal13.8g12.6g13.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=383217